Emmaus Perspectief Blog

Een sociaal maatschappelijk bouw- of klusbedrijf in Roermond

Een sociaal maatschappelijk bouw- of klusbedrijf is een onderneming die zich niet alleen richt op winstgevendheid, maar ook op het leveren van sociale en maatschappelijke meerwaarde. Emmaus Perspectief is een Stichting die bestaat uit meerdere onderdelen. Daarvan behoort het sicoaal/maatschappelijke bouw- en klus bedrijf ook tot een van de takken van sport. We streven ernaar om een positieve impact te hebben op de samenleving en het welzijn van mensen. Hier zijn enkele kenmerken en aspecten die vaak geassocieerd worden met sociaal maatschappelijke bouw- en klusedrijven:

  1. Sociale doelstellingen: Het bedrijf stelt naast financiële doelen ook expliciete sociale doelen. Dit kan bijvoorbeeld het creëren van, onderdak voor dak- en thuislozen, betaalbare huisvesting, het verbeteren van de levensomstandigheden in achtergestelde gemeenschappen, of het bevorderen van duurzaamheid in de bouwsector zijn.
  2. Duurzaamheid: Sociaal maatschappelijke bouw- en klusbedrijven richten zich vaak op duurzame bouwpraktijken. Dit omvat het gebruik van milieuvriendelijke materialen, energie-efficiënte ontwerpen en het verminderen van de ecologische voetafdruk van bouwprojecten.
  3. Betrokkenheid bij de gemeenschap: Deze bedrijven streven naar nauwe betrokkenheid bij de gemeenschappen waarin ze actief zijn. Dit kan variëren van het betrekken van lokale arbeidskrachten en leveranciers tot het ondersteunen van lokale initiatieven en sociale programma’s.
  4. Inclusiviteit: Sociaal maatschappelijke bouw- en klusbedrijven streven naar inclusiviteit, wat betekent dat ze streven naar gelijke kansen en diversiteit in hun werkzaamheden. Ze kunnen bijvoorbeeld streven naar het betrekken van kansarme groepen in hun projecten.
  5. Kwaliteit van leven: Naast het bouwen van fysieke structuren, kan een sociaal maatschappelijk bouwbedrijf ook aandacht besteden aan het verbeteren van de algehele levenskwaliteit in de gemeenschappen waar ze actief zijn.
  6. Samenwerking met belanghebbenden: Het bedrijf kan samenwerken met lokale overheden, non-profitorganisaties en andere belanghebbenden om een breder scala aan positieve effecten te bereiken.

Kortom, een sociaal maatschappelijk bouw- en klusbedrijf streeft naar een balans tussen zakelijk succes en het leveren van sociale en maatschappelijke waarde. Het integreert duurzame en ethische praktijken in zijn bedrijfsmodel en draagt actief bij aan het welzijn van de samenleving.

Emmaus Perspectief levert sinds jaar en dag diverse professionele diensten, met als doel het bekostigen van de dak- en thuislozen opvang. Maar ook het bieden van een werkplek aan onze bewoners is een onderdeel van onze werkzaamheden. Betaalbaar een professioneel product afnemen dat is wat u van Emmaus Perspectief mag verwachten, want onze bewoners zijn alles behalve zielig en onkundig!

Wij leveren diensten en services in de: woningontruimingen, kleine klussen, woning opschoning, tuin opschoning, sloopservices en verhuisservies.

Recente Blog Artikelen

Kringloop Emmaus Perspectief

Armoede bestrijding en menselijke hulp

Armoedebestrijding richt zich vaak op individuele behoeften, aangezien armoede een complex en veelzijdig probleem is dat van persoon tot persoon kan verschillen. Het doel is om mensen in staat te stellen een waardig en zelfvoorzienend leven te leiden door hun specifieke behoeften en uitdagingen aan te pakken. Hier zijn enkele

Lees verder »
doneer aan een kringloop
Kringloop Emmaus Perspectief

Lever een bijdrage aan een kringloop en daarmee aan de maatschappij

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt bijdragen aan het succes en de doelen van een kringloopwinkel. Een stichting als Emmaus Perspectief die volledig zonder overheidssteun werkt is volledig afhankelijk van donaties en bijdragen van bedrijven en personen om haar doelen en missie tot een succes te kunnen volbrengen. Hier

Lees verder »
nl_NLNederlands