Emmaus Perspectief Blog

Een sociaal maatschappelijke kringloopwinkel in roermond die een stapje verder gaat.

Een sociaal maatschappelijke kringloopwinkel gaat een stap verder dan een reguliere kringloopwinkel door niet alleen gericht te zijn op hergebruik van goederen, maar ook op het creëren van sociale impact in de gemeenschap. Emmaus Perspectief en onze kringloop in Roermond (The Social World) zijn hier prachtige voorbeelden van. Naast het financieren van een dak- en thuislozen opvangen, werken bij ons mensen met een beperking, een ” rugzakje” of met afstand tot de arbeidsmarkt.

Vaak zijn het de factoren geloof in iemand en simpelweg iemand een kans geven om te proberen, te vallen en naast degene staan en een hand reiken om weer op te staan die maken dat iemand slaagt! En hoe belangrijk is dan aan het eind van de dag de omzet nog werkelijk? Natuurlijk moeten ook onze rekeningen betaald worden en vragen wij dus soms een euro meer, wanty als je meer biedt als het onderste uit de kan dan kan je nooit het onderste uit de kan vragen.

Om een beeld te geven van de sociaal maatschappelijke kringloopwinkel zijn hier zijn enkele kenmerken die je zou kunnen associëren met een sociaal maatschappelijke kringloopwinkel:

  1. Werkgelegenheid voor kwetsbare groepen: Deze kringloopwinkels kunnen specifiek gericht zijn op het bieden van werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals langdurig werklozen, mensen met een beperking of ex-gedetineerden.
  2. Sociale programma’s: Naast het verkopen van tweedehands goederen, kunnen sociaal maatschappelijke kringloopwinkels ook programma’s aanbieden die gericht zijn op de sociale ontwikkeling van medewerkers. Dit kunnen trainingen, workshops of begeleidingsprogramma’s zijn.
  3. Lokale betrokkenheid: Deze kringloopwinkels streven naar sterke banden met de lokale gemeenschap. Ze kunnen samenwerken met lokale scholen, organisaties en andere instanties om de gemeenschap te ondersteunen.
  4. Duurzaamheid en milieubewustzijn: Net als reguliere kringloopwinkels zullen sociaal maatschappelijke kringloopwinkels zich ook richten op duurzaamheid en het verminderen van afval door hergebruik te bevorderen.
  5. Inclusiviteit: Deze winkels zetten zich in voor inclusiviteit door een diverse groep medewerkers aan te nemen en door klanten van alle achtergronden te verwelkomen.

Naast het bieden van zaken aan medewerkers, staat onze kringloop in roermond er dus ook voor open om mensen die hulp nodig hebben te helpen. Je hoeft niet te stelen bij ons als je in nood zit. Gewoon vragen is voldoende. Zoek je buiten ons een sociaal maatschappelijke kringloopwinkel, dan kun je direct contact opnemen met de kringloopwinkel om meer te weten te komen over hun specifieke sociale initiatieven en programma’s.

Recente Blog Artikelen

Kringloop Emmaus Perspectief

Armoede bestrijding en menselijke hulp

Armoedebestrijding richt zich vaak op individuele behoeften, aangezien armoede een complex en veelzijdig probleem is dat van persoon tot persoon kan verschillen. Het doel is om mensen in staat te stellen een waardig en zelfvoorzienend leven te leiden door hun specifieke behoeften en uitdagingen aan te pakken. Hier zijn enkele

Lees verder »
doneer aan een kringloop
Kringloop Emmaus Perspectief

Lever een bijdrage aan een kringloop en daarmee aan de maatschappij

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt bijdragen aan het succes en de doelen van een kringloopwinkel. Een stichting als Emmaus Perspectief die volledig zonder overheidssteun werkt is volledig afhankelijk van donaties en bijdragen van bedrijven en personen om haar doelen en missie tot een succes te kunnen volbrengen. Hier

Lees verder »
nl_NLNederlands