GENOENHOF ASSELT

De plek waar we wonen en werken, maar ook een prachtige locatie met een heerlijk terras, dierenweide, een natuurlijke speelplek en onze kringloopwinkels.

Tijdens het winkelen in één van de kringloopwinkels die Emmaus Perspectief rijk is, kun je genieten in het Grand Café, op het terras op de binnenplaats of het overdekte terras. We bieden een heerlijk kopje koffie, speciaal biertje of andere versnapering. In de horeca werken bewoners en vrijwilligers actief mee. Tevens is in de oude paardenstal een moderne friture gevestigd, van waaruit naast het wel bekende frietje mét en frikandel, diverse andere gerechten wordt geserveerd.

De sfeervolle ambiance van de pas gerestaureerde hoeve, de prachtige natuur van het Swalmdal en de locatie tussen Maas en Swalm maken dit ook een ideale plaats als start, tussen of eindpunt van een fietstocht. De spulletjes welke je in de kringloopwinkel koopt kunnen ook thuis gebracht worden. Heb je leuke spullen gekocht en zijn deze lastig mee te nemen op de fiets of lopend? Wij bezorgen deze graag bij je thuis.

Eén van de doelstellingen van Emmaus Perspectief is verbinden en ondersteunen van de lokale gemeenschap Swalmen/Roermond/ Beesel, daarom heeft onze Horeca ook een buurthuisfunctie. Zo worden de ruimtes momenteel gebruikt door een muziekgezelschap voor repetities en een zelfhulp groep.

De ruimtes zijn alleen beschikbaar voor verenigingen en stichtingen, deze maken gebruik van de locatie voor hun feestavond, maar ook de Voedselbank, stichting Zonnebloem en anderen gebruiken deze voor hun activiteiten. Daarnaast proberen we met enige regelmaat bijeenkomsten te organiseren over armoede, budgetbeheer e.a..

Stichting Emmaus Perspectief is er voor zowel mens als dier. Regelmatig vangen we dieren op die een nieuw thuis zoeken. We hebben verschillende dierenweides welke stap voor stap worden ontwikkeld, de eerste weide is bijna klaar en alle dieren hebben prachtige, als huiskamers ingerichte hokken die van buitenaf te bezichtigen zijn.   

De dierenweide is helaas niet toegankelijk als echte kinderboerderij, omdat we ook dieren hebben die bijvoorbeeld een trauma hebben opgelopen. Bij ons krijgen ze hun rust terug en is het mooi om de diversiteit van beestjes te zien rondhuppelen.

De verzorging van de dieren wordt zowel door bewoners als vrijwilligers gedaan.

OPENINGSTIJDEN EN INLEVERTIJDEN

Wil je graag weten wat de openingstijden en de inlevertijden voor de kringloop winkel zijn? Klik dan op onderstaande knop

nl_NLNederlands